Welkom bij Villa-Kakelbont!

Hoi Hoi Hoi,

Welkom bij Villa-Kakelbont.

Een huis gevuld met de hipste spullen voor moeders en dochters, vaders en zonen.

In Villa-Kakelbont verrassen wij jong en oud met chocolatier, kado’s, lifestyle producten, binnenhuisdecoratie en (retro) hebbedingen voor groot en klein.

Ben je hiervan ondersteboven, kom gerust even binnen lopen.                                                        

  

                                      Rethy, Villa Notaris A. de Vel in 1910 

 

                                               Retie, Villa Kakelbont 2011

 

Maandag 19 mei 2014

 

 

 

 

 

 

Fotoshoot@VillaKakelbont door Joke Melis 

 

Artikel in GVA Citta Kempen 21 maart 2015

 

Villa Kakelbont lifestyle te Retie ruilt baby-artikelen voor interieur.

Lees het hele verhaal zaterdag 21 maart 2015 in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen

Nicole Vanlitsenburg (51) baat sinds drie jaar Villa Kakelbont in Retie uit. Momenteel verandert ze het concept van haar winkel.

In een imposant pand in de Sint-Martinusstraat huist Villa Kakelbont. Die winkel groeide de afgelopen drie jaar uit tot een bekende baby- en geschenkzaak in de streek. En toch wil Nicole het over een andere boeg gooien.

“De afgelopen jaren liepen heel goed, maar ik wil meer richting interieur en decoratie evolueren. De cadeaus zullen blijven, maar de baby-artikelen en geboortelijsten verdwijnen. We zijn volop bezig met de herinrichting van de winkel om plaats te maken voor interieurspullen. Ik heb het altijd graag gedaan, maar nu is het tijd voor mijn echte passie.”

Vervolg van het hele verhaal zaterdag in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen

 

Artikel in Onderox editie oktober 2014

 

Artikel in GVA woensdag 25 november 2015

                         Villa Kakelbont opent winkeltje met ‘gezond snoepgoed

            

Twee nieuwe smaakwinkels hebben Nicole en Francis ingericht in hun villa: een met pralines en een met noten en gedroogde vruchten

 

“Noten en droge vruchten zijn de nieuwe snoepjes van morgen”

 

RETIE - “Almaar meer ouders geven hun kinderen gezond snoepgoed mee naar school. Noten en gedroogde vruchten zijn de nieuwe trend”, zeggen de uitbaters van Villa Kakelbont in Retie, die hun zaak uitbreiden met twee bijzondere snoepwinkeltjes.

 

In de prachtig gerestaureerde art-nouveauvilla van wijlen notaris Aloïs De Vel, die van 1921 tot 1938 burgemeester van Retie was, hebben Nicole Vanlitsenburg (52) en Francis Bayens (53) een succesvolle eigentijdse decoratie- en lifestylewinkel ingericht. Het is een soort van peperkoeken huisje, waar u zowat alles vindt wat mooi is en lekker ruikt, van fijne interieur- en decoratieartikelen tot leuke hebbedingetjes, geschenken en parfums. Klassiek en trendy gaan hier hand in hand. De uitbaters hebben een neus voor nieuwe trends.

“Ons aanbod van geuren en kleuren breiden we nu uit met smaken”, zegt het koppel. Twee nieuwe winkeltjes, ingericht in twee aparte kamers in de statige dorpsvilla, hebben ze daarvoor vrijgemaakt. Zo is het oude bureel van de burgemeester nu een pralinewinkel, met maar liefst 72 verschillende pralines van KC Chocolatier. “Ambachtelijke Belgische pralines van topkwaliteit”, zegt Nicole Vanlitsenburg. “Welke ikzelf de beste vind? Ze zijn allemaal lekker. Maar het Wit Hartje is misschien wel mijn favoriet. Het is een praline van witte chocolade met een zachte vanillevulling. Heel lekker.”

Helemaal in de stijl van Villa Kakelbont wordt het assortiment van klassieke Belgische chocolade aangevuld met de nieuwste smaaktrends. “Ook daarvoor hebben we apart winkeltje in onze villa. Het vroegere wachtkabinet van de burgemeester is nu een noten- en vruchtenboetiek. Iedereen heeft vandaag de mond vol van gezonde voeding. Meer en meer mama’s geven hun kinderen liever geen traditioneel snoepgoed mee naar school omdat er te veel suiker in zit. Het is slecht voor de tanden en je wordt er dik van. Noten en gedroogde vruchten zijn de nieuwe snoepjes van morgen.”

 

Persoonlijke felicitaties van vice- eersteminister en minister van economie Kris Peeters

Winkelmandje

0 producten

Over Villa-Kakelbont

Lifestyle zaak "Villa Kakelbont" in stijlvol “klein” kasteeltje te Retie, Sint-Martinusstraat 22.

De charmante villa (herenwoning in art nouveau-stijl, fries met sgraffiti (ingegrifte figuren) over de hele breedte van de voorgevel) in het centrum van Retie wordt een fraaie winkelzaak waar alles te vinden is voor kado's, lifestyle, interieur, chocolatier en allerlei hebbedingen.

Het karakteristieke gebouw stond jarenlang leeg maar krijgt nu nieuw leven ingeblazen door eigenares en uitbaatster Nicole Vanlitsenburg en haar zoon Senne Bayens
(SB-Decorations: Schilder-, behang- en decoratiewerken, decoratieve kalk- en meubeltechnieken).

Op het gelijkvloers en in de kelderverdieping vinden jong en oud in huiselijke thema's zowel keukenartikelen en slaapbenodigheden als lifestyle, hebbedingen en binnenhuisdecoratie.

Eveneens worden de smaakpapillen geprikkeld door het aanbod van KC Chocolatier (pralines).

Ook voor de inrichting van baby-, kinder- en tienerkamers als je interieur kan op Villa Kakelbont een beroep worden gedaan (schilder- en behangwerken).

Bouwheer notaris-burgemeester Aloïs De Vel (burgemeester van 1921 tot 1938, zoon Edgard volgde vaders voorbeeld van 1939 tot 1943) en de bekende architect J. Lathouwers hadden het een eeuw geleden (bouwjaar 1910) niet kunnen denken: de charmante villa in het centrum van Retie is vanaf nu Villa de Vel, Villa Kakelbont geworden.

Het interieur werd verzorgd door Senne Bayens Decorations

Contacteer ons

Villa-Kakelbont
Sint-Martinusstraat 22
B-2470 Retie
+32 (0) 14/370.470
+32 (0) 473/511.647
info@villak.be

 

Openingsuren

Dinsdag tot vrijdag:
Van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u

Zaterdag:
Doorlopend van 10u tot 17u

Of op afspraak

Zondag, maandag en feestdagen gesloten

Bekijk het profiel van Villa Kakelbont Retie op Pinterest. Instagram